2018-05-31 All Systems Go

Hej, prognosen ser fin ut

 

Vi ses alltså vid Träskö-Storö. Ta med säker grill (en säker sådan stor brandfara just nu) och något att lägga i och på.

Jag kommer runt 12:00 på lördag och båten heter LeTresse som står på bommen.

Bastun är ungefär här: https://goo.gl/maps/zZCNqPezym12 och det går bra att lägga sig vid klippan (hoppas det går fortfarande då vattnet är så lågt för tillfälle).

Vi ses!

 

2018-05-22 Utflykt den 2:a juni

Som tidigare meddelat vill vi gärna göra en gemensam utflykt till någon fin naturhamn den 2:a juni. Ta med något att grilla och god humör så ses vi ute i Skärgården. Vi tänker oss ett ställe ca. 15-20NM från Svinninge där vi kan grilla och umgås.

Om vädret är rätt är förslaget att lägga sig nära bastun på Träskö-Storö där det finns ett fint berg att grilla och en härlig bastu på kvällen.

Vi kommer att bekräfta målet torsdagen innan själva utflykten (31 maj) när vi har en väderprognos som ger insikt i lämpligheten.

Hoppas vi ses där!


2018-05-01

 

Hej,

 

Som tidigare meddelat kommer vi ha SBS årsmöte den 17:e maj, 2018, kl. 19 i Folkets hus i Åkersberga. Vi hoppas att se så många som möjligt. Förrutom årsmötespunkterna kommer Mats Harms-Ringdahl informera om SvSH (Svinninge Samfällighets Hamn, ekonomiska föreningen som driver hamnen) och har vi tur får vi också en liten seglingsbeskrivning av en medlem som seglat ned till Medelhavet.

 

Mötesagendan och alla handlingar hittar ni via länken:

 

https://drive.google.com/drive/folders/1JyWOUD5pI46KKKczH36IU_PF9mAFwsp_?usp=sharing

 

Vi har också lagt upp lite information från SvSH på SBS hemsida:

 

www.svinningebs.se under fliken Aktuellt

 

Vi ses den 17:e!

 

Mvh

Harald, Nils-Erik, Larz, Weikko / SBS Styrelse

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


2018-04-21

Inbjudan årsmöte 17e maj / Brev till SBS Medlemmar:

Hej,

 

Vi vill bjuda in på SBS årsmöte den 17:e maj, 2018 kl. 19:00 i Åkersberga Folkets hus. Handlingarna kommer skickas vid senare tillfälle och vara tillgängligt via SBS hemsida: http://www.svinningebs.se

 

Utöver den vanliga dagordningen kommer vi informera om planer för sanering av uppläggningsplatsen och vilka konsekvenser det kan bli vid val av bottenfärg plus lite mer information från Svinninge Samfällighets Hamn (SvSH) som driver hamnen.

 

Åkersberga kommun ha mätt halten av miljöfarliga ämnen i marken runt vår uppläggningsplats och kommit fram till att de är för höga och att marken måste saneras. SvSH håller på att planera för detta. Dessutom är det viktigt att vi hitta en lösning som undviker nya belastningar och fungerar för oss båtägare.

Funderar om bottenmålning verkligen behövs eller om borsttvätten i Waxholm kan vara en billigare och något bekvämare alternativ? Räcker kanske förra årets färg?

 

Vi planerar för en utflykt den 2:a juni till en hamn i Gällnötrakten, kanske Lådna med möjlighet till bastubad. Save the date så kommer detaljerna sedan.

 

Bokning för sjösättning är öppen på hemsidan och sjösättningen börjar den 28:e april.

 

Hoppas ni njuter av vårsolen när ni vårrustar och vi ses!

Svinninge Båtsällskapets Styrelse

Harald Pobloth, Larz Pohl, Nils-Erik Kjelsson, Weikko Seppälä

Vi nås på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


 

2018-03-30

På grund av den sena våren börjar årets sjösättning lördagen den 28 April

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seglarskola i Trälhavets Båtklubb

 

Information och anmälan till seglarkurser i Trälhavets Båtklubb finns här: http://www.tralhavetsbk.se/index.php/seglarskola/kurser

Notera: SBS har ingen andel eller samarbete med TBK runt detta men då kurserna är tillgänglig till allmänheten och ligger nära till bjuder vi på länken. Om någon medlem i SBS engagerar sig i kursernas utförandet kan du gärna höra av dig till styrelsen så vi vet om det när vi har kontakt med TBK.


Uppdatering av e-mail:

 

För att kunna hålla medlemmar informerade behöver vi ha fungerande e-mail adresser till alla. Har du fått ett mail från styrelsen med information nyss så ber vi dig bortse från det här. Har du inte fått mail från styreslen, var snäll och meddelar din giltiga e-mailadress till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Tack!

 


Protokoll extra årsmöte den 29 juni 2017.

Länk till protokoll 

 


Ny hamnkapten.

Ekonomiska Föreningen Svinninge Samfällighet  Hamnen (SvSH) har tecknat avtal med WS båt- och brygghantering vad gäller hamnkaptensuppdraget för vår hamn.

Kontaktuppgifter: Weikko Seppälä, telefon 070 7273274, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

För närvarande så finns inga hamnplatser lediga, önskar ni anmäla er till vår väntelista så skriv ett mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 

Nyckel till bommen

Nyckel kvitteras ut till en kostnad av 300 kr. Extranyckel kostar 500 kr. Vänd er till hamnkapten.

 


Instruktion till användning av Latrina-Pumpen.

 

Läs noga instruktionen på pumpen, Viktigt, så fort det börjar synas luftbubblor i siktglaset, stäng omedelbart av munstycket med den blåa spaken. Pumpen suger 60 liter i minuten så var beredd att stänga av snabbt.

 

Avsluta alltid med att suga några liter vatten ur den befintliga hinken bredvid (som du fyller på vatten i med länspumpen).

 

Har du fått in luft i pumpen så håll munstycket i hinken till pumpen börjar suga igen (kan ta någon minut).

 

Om den som använt pumpen före dig inte avslutat på rätt sätt kan du behöva börja med att suga vatten ur hinken några minuter, fortsätt till du har fått igång flödet.

 

 

.................................................................................................................................................................................................................................

Protokoll från SBS Årsstämma 23 mars, 2017

Läs protokollet här.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen SBS

  

Protokoll från SBS styrelsemöte 22 november 2016

Läs protokollet här.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen SBS


 

 

Protokoll från SBS styrelsemöte 24 augusti 2016

Läs protokollet här.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen SBS

...............................................................................................................................................................

Protokoll konstituerande styrelsemöte 15 juni 2016

Läs protokollet här.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen SBS

 

 

 

Gällande Årsstämman 26 maj kl 18.30 Skåvsjöholm

 

Protokoll från stämman: klicka här